Headerbild

Det var länge sen...

2023-09-04 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det var länge sedan vi sist uppdaterade hemsidan, men som tur är har klubben inte varit lika inaktiv under den tiden.

Årets Naturpass lanserades under våren med säljpremiär i samband med Runes Sports 70-årsfirande. Det nya upplägget med 3 olika kartor och typer av orientering har mottagits riktigt bra och vi har fått ut 3 gånger så många Naturpass som vi räknat med. Årets Naturpass bjöd på skogsorientering i Skinnsberg, cykelorientering i Riddarhyttan och Foto-orientering i Färna.

Våra tävlingsaktiva, om än inte så många, har deltagit flitigt på tävlingar från Skåne till Norrland. Flest tävlingsstarter står som vanligt Uffe för tätt följd av Ragnar. När de gäller tävlingsresultaten så är dock Ragnar den som kammat hem flest topplaceringar.

Lite i det fördolda genomför några av våra medlemmar ett värdefullt arbete med underhållet av Bruksleden. Den långa sträckan från Trummelsberg, till Malingsbo via Skinnsberg, Dagarn och Baggå kräver många timmar men ger också ett fint klirr i kassan.

Efter att vi genomförde Hedströmsträffen i våras arrangerade vi också en veterantävling och sedan började planeringen av den gångna helgens DM-tävlingar. Vi fortsatte det samarbete vi startat med Fagersta OK som hjälpte oss med genomförandet av Hedströmsträffen. Nu var det vår tur att hjälpa Fagersta med genomförandet av medel- och långdistans DM.

Den regnigaste Augustimånaden sedan 1951 (det år OKH bildades) gav oss inte de bästa förutsättningarna att genomföra tävlingarna. Tävlingsområdet var genomdränkt av vatten liksom den tilltänkta tävlingsarena och parkeringsplatser. Då var det guld värt med en mycket tillmötesgående markägare som trots kort varsel lät oss använda lite bättre ytor alldeles inpå hans gård. Tyvärr började ytterligare ett ihållande regn på fredagseftermiddagen när vi höll på att bygga arenan som skulle hålla i sig hela natten till 12-tiden på lördagen. På lördagsmorgonen möttes vi i regnet av en vattensjuk arena och ett av våra tält hade inte pallat för vattnet på taket utan kraschat. Lagom som vi provisoriskt fixat detta kom en kraftig vind mitt i regnet och markatälten lyfte och lade sig platt samtidigt som de drog med sig en del varor i fallet. Eftersom marka-personalen inte trodde på att kunderna ville plocka salladen till hamburgaren från den leriga marken fick en ordonnans snabbt införskaffa ny sallad.

Ingen bra start alltså, men vi fixade allt och tävlingarna kunde genomföras med mycket lovord för banor och terräng. Något förvånande visade det sig att det kom en hel del deltagare på de öppna banorna trots det ihållande regnet. Frampå dagen upphörde regnet och prisutdelningen kunde hållas utan paraplyer – dock blev prispallen lite hal av leran men pristagarna hade ju varit med om större strapatser på sina medalj-lopp.

När regnet slutade på lördagsmiddagen visade det sig att vattenkranen nu stängt av sig för en längre tid. Söndagens tävlingar bjöd till och med på sol så om man bara undvek att titta ner på de skitiga stövlarna som gled omkring i gyttjan på arenan och istället ”lyfte blicken” (som alla orienterare blivit itutade att göra) kunde man få njuta av den underbara, härliga känslan av att vara orienterare!
Även söndagens tävlingar gav idel lovord och värdiga DistriktsMästare kunde koras. Noterbart är att i herrarnas huvudklass H21 snuvade Surahammars duktiga juniorer de etablerade herrseniorerna på DM-titlarna båda dagarna!! Starkt Vidar Nettelmark och Arvid Jonforsen!

För klubbens medlemmar var det naturligtvis mest arrangörsjobb men Ragnar hann med att springa medeldistansen där han ännu en gång fick se sig slagen av Västerås Kuno Österlund.
På söndagen dök dock klubbens yngste tävlande medlem upp (Mio – bilden ovan), influgen från Stockholm, och såg till att hålla klubbens färger högt i tävlingsskogen!

Vi tackar Fagersta OK för ännu ett lyckat samarbete och arrangemang!

"Inbjudande" arenainfart!

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF