Headerbild

U-ringen 2021, en lyckad OL-vecka

2021-07-20 i Allmänt

På klubbens initiativ och med kort varsel fick vi 5 klubbar att ställa upp och genomföra ett litet 30-årsjubileum av O-ringen 1991.

Det var 30 år sedan Västmanland arrangerade O-ringen (5-dagars). Då ansvarade OKH för den andra etappen och tävlingsarenan var på sågplanen direkt norr om Liens Camping. Med hjälp av militären byggdes en flottbro från tävlingsområdet på västra sidan av Lien över till tävlingsarenan. På det sättet undvek vi att slussa 17.000 löpare genom Liens Camping till målet.

30 år sedan senast vi hade O-ringen i Västmanland alltså och därtill blev både fjolårets och årets O-ringen (som skulle gått i Uppsala) inställt p.g.a. pandemin. Ett sådant stort arrangemang kräver naturligtvis lång tids förberedelser och kan inte vara beroende av osäkra restriktioner som rått och råder.

Däremot tänkte vi att ett O-ringen för de som nu befann sig på hemmaplan kunde vi kanske ordna med kort varsel. Förutom vi själva fick vi 4 Västmanlandsklubbar att ställa upp och arrangera var sin "etapp". För att göra det så enkelt som möjligt med tanke på den korta förberedelsetiden fick klubbarna själva avgöra vilka klasser/banor de ville erbjuda och därmed krånglade vi inte heller till det med sammanlagda resultat. Varje etapp "stod för sig själv".

Vi hade trott på 50, kanske upp mot 70/80 deltagare men det målet överskreds rejält. Surahammar och Fagersta samlade ca 100 deltagare, Hallstahammar och Sala ca 120 och slutligen på den avslutande lördagsetappen som OKH arrangerade kom det 159 deltagare!

Tack alla ni föreningar som ställde upp med kort varsel och tack alla deltagare som kom och gjorde det mödan värt!!

Resultat hittar ni här:

Surahammars SOK
Hallstahammars OK
Sala OK
Fagersta OK
OK Hedströmmen

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF