Headerbild

Veckans Bana 2021

2021-03-31 i Allmänt

OK Hedströmmen arrangerar "Veckans bana", det perfekta sättet att sköta om din hälsa i dessa tider av social distansering. Start måndag 14 juni från Färna Herrgårdsbod, banor finns också kvar vid Skärsjöns badplats och Borntorpet.

Här kan du ladda ner Veckans bana:

2021-05-31 Borntorpet

Bana 1 Karta i pdf format
Bana 2 Karta i pdf format
Bana 3 Karta i pdf format

2021-05-24 Skärsjön

Bana 1 Karta i pdf format
Bana 2 Karta i pdf format
Bana 3 Karta i pdf format

2021-06-14 Färna

Bana 1 Karta i pdf format
Bana 2 Karta i pdf format
Bana 3 Karta i pdf format

 

Varför veckans bana?

De förhållningsregler från regering och Folkhälsomyndigheten som vi alla idag lever under, gör att det kan vara svårt att hitta lämpliga sätt att hålla kroppen och inte minst själen i trim.
OK Hedströmmen erbjuder nu alla, oavsett kunskapsnivå, EN lösning på detta: "Veckans bana". 

"Veckans bana" ger dig möjlighet att komma ut och njuta av den fina och för själen fridfulla naturen i närområdet och samtidigt uppleva platser där du aldrig varit förr. Det gör också din promenad/jogging/löpning mer intressant då du samtidigt med motionen sätter hjärnan i aktivitet - var är jag, vart ska jag, ska jag ta den eller den stigen? o.s.v.

"Veckans bana" är förlagd ute - fri från coronavirus och finns tillgänglig dygnet runt veckans alla dagar. Du väljer själv tillfälle när det passar dig.

"Veckans bana" är egentligen 3 banor med stigande längd och svårighetsgrad. Om du aldrig orienterat på en modern karta, starta då med Bana1.
Bana3 - den mest utmanande  - kan även användas som träning för den inbitne orienteraren.

Var?

Första gången utgår "Veckans bana" från Borntorpet.

Utgångsplatsen för kommande veckor kommer att anslås vid Borntorpet, OKH's klubblokal i Hembygdsgården och på www.okhedstrommen.se.

Orienterare från OK Hedströmmen kommer att finnas på plats varje tisdag kl. 18.00.

När?

Veckans bana startade den 6 april och nya banor kommer att finnas varje vecka fram till sommaren (åtminstone). 

Hur?

 • Karta i postlåda
  Vid utgångspunkten finns en postlåda med 3 kuvert innehållande kartor i plastfodral för respektive banor. Du tar själv en karta och återlämnar den i rätt kuvert efter användandet. Skulle det trots allt saknas kartor för en viss bana, kontakta OK Hedströmmen på mailadress info@okhedstrommen.se så fyller vi på.
 • Skriv ut själv
  Om du har tillgång till färgskrivare, kan du också hämta banan (i pdf format) från adressen i ovanstående tabell och själv skriva ut den.
 • Karta i mobilen
  Om du föredrar att få din bana/karta i din mobil för användning i appen "GPS-orientering" eller liknande, kontakta aake@okhedstrommen.se, så ordnar vi det.
 • Livelox
  Banorna finns också tillgänglig i Livelox. Livelox är en app som du kan ha i din mobil och dator. Genom att starta Livelox i din mobil och ha med den på din runda lagras din rutt i mobilen och du kan sedan studera ditt spår och tid i efterhand och kanske jämföra med andra som också lagt upp sin rutt.
  Om du är medlem i en orienteringsklubb använder du ditt Eventor-ID vid inloggning i Livelox, annars registrerar du lätt ett personligt ID för inloggning direkt i Livelox.

Vad kostar det?

"Veckans bana" kostar ingenting, men om du vill stötta OK Hedströmmen med dessa arrangemang får du gärna bli medlem eller betala en frivillig avgift (förslagsvis 20:-/gång).
Medlemsavvgiften är 60:- för vuxna och 30:- för studerande ungdom under 21 år (ange namn och adress)

Swisha till Roger Åsberg, 070 713 2549   Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF