Headerbild

Hedströmsträffen 23 augusti

2020-07-30 i Allmänt

Anmälan är nu öppnad.

På grund av restriktioner och rekommendationer från folkhälsomyndigheten för att förhindra smittspridning, fanns det inga möjligheter för oss att genomföra vårt 3-dagars arrangemang OL-rounden. Istället arrangerar vi nu Hedströmsträffen söndagen den 23:e augusti. Anmälan till Hedströmsträffen öppnades vid lunchtiden idag och redan nu på kvällen har vi över 40 anmälda.

För att kunna genomföra tävlingen med de restriktioner som gäller har vi fått ta bort alla vanliga servicefunktioner, som marka, dusch, resultat på arenan, speaker, barnpassning m.m.. Det innebär att det inte kommer att finnas någon tävlingsarena i egentlig mening. Eftersom orienteringstävling räknas som offentlig tillställning lyder den under ordningslagen och den speciella lag som just nu gäller folksamlingar – 50 personer. För tävlingar med individuell start har definierats att max 50 personer får vara i tävlingsområdet samtidigt. Med tävlingsområde menas då start, bana och mål. Väg till och från start samt funktionärer räknas inte in.

Genom att dra ut på starttiderna (1 deltagare/minut) och maximera tävlingen till 300 deltagare kan vi genomföra arrangemanget och med marginal hålla oss inom 50-gränsen. De tävlande kommer till parkeringen och väntar där tills det är dags att starta. Starten är belägen vid parkeringen. Sedan springer man sin bana som vanligt och vid målet stämplar man ut för att sedan direkt gå tillbaka till bilen. Inga resultat finns vid målet men däremot online så man kan direkt i mobilen se aktuell ställning.

Det innebär dock att det kommer att bli ett långt arrangemang för oss funktionärer, 5 timmars startdjup.  Det innebär också att vi måste dela upp funktionärerna arbete i flera pass, men då vi bara behöver ha funktionärer vid parkering/start (Riddarhyttans IP) och några få vid målgången (skolan) så borde vi klara det galant. Kan du ställa upp något pass den dagen så hör av er till tävlingsledaren Ragnar – om han inte redan hört av sig till dig.
Ragnar nås på e-post ragnar@okhedstrommen.se eller 070 508 7709

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF