Headerbild

Sträcka 5 och 6 avgjorda. Det hårdnar i toppen

2020-07-23 i Allmänt

Sträcka 6 ställde till det för många lag. Hedströmmen nu 3:a

Köping-Kolsva OK stod som arrangör av den 5:e sträckan och dit åkte Iris för att föra stafetten vidare. Iris löpform är väl inte hundraprocentig efter ett och annat missat träningspass under det senaste året, men orientera kan hon. Ett riktigt bra lopp blev det och efter sträcka 5 höll Hedströmmen fortfarande tätpositionen, 7 minuter före Surahammars lag1. Snyggt Iris!

Samma kväll gick den 6:e sträckan av stapeln i Flisenberg (Vandrarringens klubbstuga vid Fiskkraken utanför Ramnäs). Ulf Back hade där fått till en riktigt utmanande bana, här bommades friskt. Maria Bylund som sprang vår sträcka spädde dessutom på svårigheterna med att direkt efter start stuka foten för att senare under banan göra det ytterligare en gång. Tack Maria för att du ändå kämpade dig runt banan. Hoppas skadan läker fort.
Det blev en lång sträcka för de flesta. Surahammars Larre, med en löpform som i fornstora dar, fullständigt pulveriserade allt motstånd och var nästan en kvart före 2:an på sträckan. I en intervju med bror Göran sa han att han aldrig brukade bomma så mycket som han gjort på kontroll 6, den kontroll de flesta hade stora problem med. Göran hade bommat 10 minuter på den kontrollen – men eftersom han sprungit för Hedströmmen i många år vet vi ju alla att det var ju en stooor underdrift.....

Trots att Larre tog in 32 minuter på vårt lag, hänger vi fortfarande med i toppen då det var i stort sett det försprång vi hade till Surahammar lag2 efter sträcka 5. Efter sträcka 6 leder nu Surahammar lag1 med 1.15 före Surahammars lag2 och 2.05 före Hedströmmen.

Stafetten fortsätter nu på torsdag kväll med ”långa natten” ”ljusa natten” i Surahammar. Vi får hoppas att Uffe hinner hem från Norrland då hans namn står på tur i laguppställningen.

Följ stafetten i Eventor. Det finns en huvudtävling där alla sammanlagda resulat redovisas och en tävling per sträcka där respektive sträckas resultat presenteras, oftas med "Liveresultat". Sök i Eventor på Västmanland och "när-tävlingar"
Huvudarrangemanget: https://eventor.orientering.se/Events/Show/31627 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF