Headerbild

KOL-MILA 2020

2020-07-09 i Allmänt

Under vecka 30 (20-26 juli) arrangerar de Västmanländska klubbarna en gemensam stafett - KOL-MILA! OKH ska ha minst ett lag med!

Åter igen har jag fått en knäpp idé i mitt huvud. Efter att under 10 veckor lagt och satt ut "veckas banor" och sett massor av kolbottnar av de mest skiftande slag, fick jag idén att göra en kolbottensorientering. Jag blandade denna idé med en rolig stafett som Linda berättade att hon sprungit i Stockholm i våras och så tänkte jag på alla stora arrangemang som blivit inställda i år, 10-mila, O-ringen och 25-manna. När det hela rullat runt i huvudet några varv och jag bollat idén med några andra OL-huvuden så formades KOL-MILA stafetten. Några klubbar i Västmanland nappade direkt och några var mer trögflirtade men nu står det klart, ALLA 10 aktiva Västmanlandsklubbar ställer upp och arrangerar var sin sträcka!

Stafetten består alltså av 10 sträckor (som 10-mila). Varje dag (utom fredag) under "O-ringen veckan" (vecka 30) arrangeras en eller två sträckor fördelade på distriktets klubbar. Sträckorna har olika längd och svårighetsgrad så såväl erfarna och oerfarna i alla åldrar kan delta (som 25-manna). På fyra av tävlingsdagarna arrangeras 2 sträckor, så lagets löpare kommer dessa dagar att spring på två olika platser. Det innebär också att laget måste bestå av minst 2 löpare (det är knepigt att springa på två platser samma kväll). 

Den sista sträckan som arrangeras av oss i Hardalen, har bara kolbottnar som kontrollpunkter.

Läs mer om upplägget och sträckorna på VOFs hemsida:
https://www.svenskorientering.se/Distrikt/vastmanlandsorienteringsforbund/Nyheter/Egnanyheter/KOL-MILA2020/

Jag räknar kallt med att vi ska få ihop minst 1 lag så jag har redan anmält det. Nu återstår bara att fylla i namn på de 10 sträckorna.
Uffe kan ju inte (av anledning enligt ovan) springa alla sträckor själv, så vi måste hjälpa honom. Alla ungdomar som tränat så flitigt på veckans bana i vår och som nu har sommarlov,  alla ni andra som inte fått tävla i vår, nu får ni äntligen tävla under lite lättsamma former. Kanske finns det också några "hemvändare" som vill dra på sig den fina klubbtröjan för en kväll igen?

Kolla upp de olika tävlingsdagarna och sträckorna på VOFs hemsida och se vilken/vilka sträcka/sträckor som passar dig och anmäl ditt intresse genom att kommentera detta inlägg eller kontakta mig på mail, whatsapp eller telefon.

--aake (070 577 2733)

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF