Headerbild

Veckans bana - Varför, Var, När, Hur?

2020-04-09 i Allmänt

"Veckans bana", det perfekta sättet att sköta om din hälsa i dessa tider av social distansering. Här hittar du pdf-filer för utskrift.

Här kan du ladda ner Veckans bana:

2020-06-17 Borntorpet
Bana 1 Karta i pdf format
Bana 2 Karta i pdf format
Bana 3 Karta i pdf format
2020-05-27 Masbo
        Bana 1 Karta i pdf format
  Bana 2 Karta i pdf format
  Bana 3 Karta i pdf format
2020-06-10 Skärsjön
Bana 1 Karta i pdf format
Bana 2 Karta i pdf format
Bana 3 Karta i pdf format

Varför?

De förhållningsregler från regering och Folkhälsomyndigheten som vi alla idag lever under, gör att det kan vara svårt att hitta lämpliga sätt att hålla kroppen och inte minst själen i trim.
OK Hedströmmen erbjuder nu alla, oavsett kunskapsnivå, EN lösning på detta: "Veckans bana". 

"Veckans bana" ger dig möjlighet att komma ut och njuta av den fina och för själen fridfulla naturen i närområdet och samtidigt uppleva platser där du aldrig varit förr. Det gör också din promenad/jogging/löpning mer intressant då du samtidigt med motionen sätter hjärnan i aktivitet - var är jag, vart ska jag, ska jag ta den eller den stigen? o.s.v.

"Veckans bana" är förlagd ute - fri från coronavirus och finns tillgänglig dygnet runt veckans alla dagar. Du väljer själv tillfälle när det passar dig.

"Veckans bana" är egentligen 3 banor med stigande längd och svårighetsgrad. Om du aldrig orienterat på en modern karta, starta då med Bana1.
Bana3 - den mest utmanande  - kan även användas som träning för den inbitne orienteraren.

Var?

Efter att ha provat några veckor har vi nu kommit fram till ett koncept med 3 olika utgångspunkter, Borntorpet, Masbo (söder Systemair-hallen) och Skäsjöns badplats.

När?

Veckans bana startade den 1 april och nya banor kommer att finnas varje vecka fram till sommaren (åtminstone).  Nya banor läggs ut på onsdagar från en av utgångspunkterna. Det betyder att banorna vid respektive utgångspunkt, byts var 3:e vecka och är alltså tillgängliga 3 veckor framåt.

Hur?

- Karta i postlåda
Vid utgångspunkten finns en postlåda med 3 kuvert innehållande kartor i plastfodral för respektive banor. Du tar själv en karta och återlämnar den i rätt kuvert efter användandet. Skulle det trots allt saknas kartor för en viss bana, kontakta OK Hedströmmen på mailadress info@okhedstrommen.se så fyller vi på.

- Skriv ut själv
Om du har tillgång till färgskrivare, kan du också hämta banan (i pdf format) från adressen i ovanstående tabell och själv skriva ut den.

- Karta i mobilen
Om du föredrar att få din bana/karta i din mobil för användning i appen "GPS-orientering" eller liknande, kontakta aake@okhedstrommen.se, så ordnar vi det.

- Livelox
Banorna finns också tillgänglig i Livelox. Livelox är en app som du kan ha i din mobil och dator. Genom att starta Livelox i din mobil och ha med den på din runda lagras din rutt i mobilen och du kan sedan studera ditt spår och tid i efterhand och kanske jämföra med andra som också lagt upp sin rutt.
Om du är medlem i en orienteringsklubb använder du ditt Eventor-ID vid inloggning i Livelox, annars registrerar du lätt ett personligt ID för inloggning direkt i Livelox.


 

 

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF