Headerbild

Snabbt i Skinnsberg på lördag

2018-05-22 i Allmänt

Lördagen den 26 maj arrangerar OK Hedströmmen årets DM-tävlingar i sprint-OL. Det kommer att bli lite extra livligt i centrala Skinnsberg under dagen eftersom vi arrangerar både det individuella mästerskapet och stafetten.

Mellan den 23-29 maj arrangeras också World Orienteering Day (WOD) runt om i världen. 2017 var det 288.000 som var ute och orienterade på något sätt runt om i världen. Årets WOD har hitintills förregistrerat över 1800 arrangemang i ett 80-tal länder. På WODs hemsida (worldorienteeringday.com) finns en världskarta där man kan se var WOD arrangeras. Våra arrangemang kommer också att registreras i WOD.

Klockan 11 drar vi igång den individuella tävlingen. Just nu är det ca 270 anmälda. Här finns också möjlighet att direktanmäla sig på en öppen bana.

Om allt går enligt plan kommer vi att efter förmiddagstävlingen erbjuda vem som helst att prova på en av DM-banorna som extra möjlighet i WOD. Kartan och banan får man i en mobilapp där man dessutom hela tiden kan se var man befinner sig.

Om alla har lämnat in sina laguppställningar enligt inbjudan (senast fredag kl 20.00) räknar vi med att stafetterna kan starta kl 14.00. Dessa går inte i samma område som förmiddagens individuella tävling. För närvarande är det 83 lag anmälda.

Sprint är som namnet indikerar en snabb tävling med segrartider på mellan 10-15 minuter, i de yngre klasserna kanske ännu snabbare. I stafetterna består lagen av 2 deltagare där en löpare springer sträcka 1 och 3 och den andre sträcka 2 och 4. Här finns bara ett fåtal klasser, 2 klasser för ungdomar och 3 för vuxna. I klassen H21 och i den Öppna klassen får vem som helst springa oavsett ålder och kön.

Vi ser fram mot spännande tävlingar i Skinnskatteberg på lördag!

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF