Headerbild

Spännande OL-år väntar norrklubbarnas ungdomar!

2016-12-12 i Allmänt

Det blev en kreativ söndag i Skinnsberg för norrklubbarnas ungdomar, ledare och föräldrar och vi ser nu fram mot OL-säsongen 2017 med ett nytt sätt för klubbarna att jobba tillsammans, MED och FÖR våra ungdomar!

Fagerstas Marie Berggren och vår Roger har under hösten klurat på hur vi i norrklubbarna skulle kunna hjälpa varandra i den relativt tunna ungdomsverksamhet som råder i samtliga klubbar. De tog därför initiativ till söndagens träff med inomhus-OL, Tacos-buffé och planering för säsongen 2017.

Vi startade med inomhus-OL i gymanstiksalen, som efter en lite stressig uppstart (för tävlingssekretariatet) fick upp ångan på alla ungdomar (och Roger..).
Efter en uppfräschande dusch bar det iväg till Kompasshuset där Pia hade förberett och dukat upp en smarrig tacosbuffé. Tillsammans med Maria servade dom hela gänget (ett 30-tal) och hann ändå med att själva få i sig lite mat också. Tack Pia och Maria (som av bara farten också städade köket uppifrån och ner...)!!

Därpå tog Marie tag i "underhållningen". Våra diskussioner gick ut på hur vi med mer samarbete och gemensamma aktiviteter kan lyfta vår ungdomsverksamhet. Ett antal gemensamma aktiviteter planerades in - först ut är OK Hedströmmen med "någon-ovanlig-klurig-konstig-kulig" aktivitet på jullovet (onsdagen den 28/12). 
Sedan fortsätter vi under vintern med någon gemensam aktivitet varje månad.
I vår klubb har vi ju träning hela vintern, men i Fagersta och Norberg startar inte de veckovisa ungdomsträningarna förrän i mitten av april. När dessa startar (12/4) kör vi gemensamma träningar och växlar mellan klubbarna FOK-NOK-OKH.
Förutom "egen produktion" av gemensamma aktiviteter, planerade vi gemensamt deltagande i aktiviteter anordnade av VOF (Västmanlands OF) och andra klubbar.  

Ser vi på varje enskild klubb har vi idag inte så många ungdomar, men med en gemensam satsning har vi plötsligt en "skrälldus" ungdomar som kan ha roligt tillsammans - inte minst har vi plötsligt en "grupp ungdomar i åldern 14-16).

Marie (som förde noggranna anteckningar) återkommer med en sammanställning av de inplanerade gemensamma aktiviterna.

Tack Marie och Roger för detta initiativ - nu ser vi fram mot ett roligt ungdoms-OL-år 2017!

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF