Headerbild

Många ville finslipa 5-dagars formen på Rogers krävande sommarträningar

2015-07-15 i Allmänt

Efter ett uppehåll förra året, bjöd Roger åter igen in till utmanande träningsbanor för finslipning av OL-tekniken inför O-ringens 5-dagars. I år blev det över 130 starter på de två passen (att jämföra med ca 70 starter 2014).

Trots årets "typiska" svenska sommarväder, lyckades Roger pricka in en solig och lagom "löpvarm" dag när han arrangerade sina populära Sommarträningar.

Tekniskt utmanande banor är ett signum för Rogers Sommarträningar och det lockade deltagare inte bara från vårt eget distrikt utan i år kom också deltagare från de kringliggande distrikten, Dalarna, Uppland, Södermanland och Örebro län.

Jobbigt, jobbigt - men härlig orientering  var "standard kommentaren" från löparna efter att de genomfört svår orientering i terrängen kring Lerkulan med knähög ljung och blåbärsris blandad med partier av inlandsisens rikliga lämningar av stenblock och partier med vitmossbeklädda berghällar.

Efter förmiddagens tuffa pass var det många deltagare som valde att vila och ladda upp med lunch utanför Kompasshuset där två grillar stod till förfogande (för att hålla värmen inför eftermiddagspasset).

Eftermiddagspasset var förlagd till terrängen kring sjön Dramboln, en alldeles nyritad kartdel som Roger just ritat och adderat till Skärsjökartan. Inga "seriösa" träningar eller tävlingar har förekommit här sedan klubbens "första gröna karta" var aktuell på 60-70 talet.
De OL-tekniska svårigheterna var på samma tuffa nivå som på förmiddagspasset och detta i kombination med att undervegetationen var betydligt "gästvänligare", gjorde att deltagarna kunde åka hem med idel glada och nöjda känslor i kroppen! (fast kanske inte alla...)

Tänk vilken förmån vi har av att ha och tänk hur många klubbar som önskade att de hade en ROGER i klubben!

RESULTAT förmiddag >>

RESULTAT eftermiddag >>

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF