Headerbild

PreO DM. Söndag 7 juni

2015-06-06 i Allmänt

OKH arrangerar DM i Precisionsorientering (PreO) nu på söndag. Det finns en enkel bana som klubbens ungdomar och föräldrar gärna får prova på.

Tävlingsarenan är vid Idrottshallen och banorna går runt i Skinnskattebergs centrum.

Första start är klockan 10, men för er som vill vara med och prova på den enklaste banan (Pre-C) vill vi gärna att ni kommer en halvtimme före, så ni hinner få en enkel introduktion.

Principen är att man går på stigar och vägar mellan kontrollerna. Man går aldrig fram till kontrollskärmarna utan stannar vid en lite kontrollmarkeringsskylt som sitter på den väg/stig du kommer. När du står vid skylten (ex. C1 för bana C:s 1:a kontroll), kan du se flera skärmar framför dig. Du "numrerar" skärmarna från vänster till höger (A, B, C, D, E, F). Nu skall du med hjälp av kartan (kontrollringens mitt) och definitionen, avgöra vilken kontroll som är den rätta (A-F). När du tror dig veta det stämplar du svaret på ett speciellt startkort.

Pre-O är en fantastisk kul gren av orientering, där det gäller att kunna läsa kartan noggrant. Det finns en maxtid för banan men du hinner utan problem runt banan gåendes och med gott om tid att fundera vid varje kontroll.

I PreO finns inga åldersklasser, här kan gammal som ung delta på samma villkor, du kan ta på vilka kläder som helst - bekväma att gå i helt enkelt.

Kom alltså till sporthallen vid 9.30 tiden, så visar vi hur det går till!!!

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF