Headerbild

VPT-final: Iris spurt gav pallplats!

2012-06-06 i Allmänt

Härlig finalstämning utanför Kompasshuset när klubben arrangerade finalen av VPT 2012. Iris gjorde ett perfekt lopp och med en superspurt från sista kontrollen säkrade hon en 3:e plats i den totala cupen! Grattis Iris!

Vädret var inte helt med oss. Det började fint och alla löpare hann springa färdigt innan regnskuren kom - den var rejäl...

D12

Av klubbens löpare svarade Iris för dagens prestation. Innan denna sista deltävling låg Iris 5:a totalt och det krävdes en seger på denna sista etapp för att kunna nå en pallplats. Och hon gjorde det med minsta marginal. Vid den sista kontrollen, bara 60 meter från mål låg hon 2 sekunder efter Salas ledande Agnes Källström. Iris tog dock in dessa två sekunder på spurten och delade etappsegern med Agnes. Iris hamnade på samma slutpoäng som Västerås Elsa Limbäck, men i och med etappsegern placerade sig Iris före och fick kliva upp på prispallen!

Nora var först av våra D12-tjejer i mål och var också den som skulle kunna hota Iris om att bli bäst i klubben i årets VPT. Nora gjorde ett nästan perfekt lopp, bara två små tveksamheter där hon tappade sammanlagt 1 minut. När Nora sprang i mål hade hon dagens 3:e bästa tid, bara 1.36 efter blivande segrarinnan Agnes Källström och vi förstod att det skulle bli en topp placering idag. Nora slutade 5:a. Snyggt!

Ida var ju uppe och nafsade Nora och Iris i hasorna på den förra VPT-tävlingen och var idag fast besluten om att ge järnet. Men Ida kanske var lite för tänd, sammanlagt 2 minuters strul på de 2 första kontrollerna innan flytet infann sig. Detta räckte dock inte för att matcha Nora och Iris som också sprang bra idag. Ida slutade 11:a, 4.51 efter.

Så vår nya D12:a, Maja Haverinen. Här har vi ytterligare en som vill blanda sig i D12-fajten. Maja har ju bara sprungit någon månad och nu var det premiär att tävla utan uppföljare. Första kontrollen orsakade dock direkt lite trassel och Maja tappade nästan 5 minuter redan där. Men sen gick det som ett spjut. Maja flög fram resten av banan och höll jämnt tempo med de bästa, hon slutade 17:e, 6.43 efter.

Rens har ju gjort fina och jämna lopp hela touren och det var inget undantag idag. Idag gjorde han sitt bästa lopp i touren och slutade 7:a, bara 2.17 efter.