Headerbild

Ädlaste medaljerna till D10 tjejerna i VPT!

2011-06-02 i Allmänt

Västmanland Park Tour 2011, avslutades med OKH som arrangör med TC på skolgården mitt i Skinnskatteberg. Det blev Hedströmmare i topp på D10-klassens prispall och nästan alla OKH-barn var med. Fera av dem sprang för allra första gången utan uppföljare.

I D10 klassen hade Nora Rolén och Iris van Loenhout byggt upp en riktig rysar-final. Båda tjejerna hade två segrar, Nora en 2:a plats och Iris en 3:e som "3:e" resultat (bästa tre VPT-tävlingarna räknas). Läget var alltså följande: Om någon av tjejerna vann finalen, skulle hon också vinna totalt. Om Nora blev 3:a eller sämre, skulle Iris behöva bli 2:a för att ta vinna totalt. Iris startade dessutom allra sist i klassen och det var alltså en öppen historia ända tills Iris passerat mållinjen.

Nora ordnade verkligen med högsta möjliga spänning. Nora startade före Iris och pressen lyckades hon inte bemästra. Hon startade stenhårt och tog ledningen på de två första kontrollerna, men till 3:e kontrollen blev det total förvirring och hela dagens lopp förstördes. Nora slutade på en 13:e plats. Nu kunde sist startande Iris avgöra. Köping-Kolsvas Andrea Lamprecht ledde på 7.34 före Salas Agnes Källström på 7.44 och på 3:e plats var vår Ida Holmström med tiden 9.23. Men trots ett perfekt lopp från Iris, rådde hon inte på dagens segrare Andrea och inte heller 2:an Agnes. Iris sprang i mål på tiden 7.51 och blev därmed 3:a på dagens etapp.
Ida, som som den här säsongen kanske är den som gjort störst framsteg i tävlingssammanhang, gjorde på nytt ett topplopp och blev 4:a - totalt blev hon 5:a i klassen.

I D10 hade vi också två tjejer som för första gången sprang alldeles själva och fixade det helt utan bekymmer. Wilma Widén och Alma Grusell sprang i mål på plats 9 resp 14.

Ytterligare tre OKH tjejer fanns på plats. Evelina Parkatti sprang för första gången själv i D12 klassen men tyvärr stämplade hon lite för snabbt på näst sista kontrollen och stämplingen tog inte. Detsamma gällde för Lova Lindkvist i inskolningsklassen där dock Emilia Widén klarade banan galant.

Tre OKH killar fanns och i startlistan.
Stan Spiering sprang i H14-klassen och hade ett riktigt fint lopp på gång, men lite strul på 7:e kostade viktiga minuter och Stan slutade på 13:e plats och på 16:e i totalen.
Rens van Louenhout gjorde sitt bästa lopp i årets Tour och blev 6:a, bara 2 minuter efter finalsegraren. Rens slutade totalt på en 8:e plats.
I den yngsta herrklassen H10, sprang vår nye ivrige fullblodsorienterare - Gabriel Parkatti. "Gabbe", visade ingen respekt för sina betydligt äldre konkurrenter utan susade igenom banan med bara några få tveksamheter. Gabbe slutade 9:a i dagens final och totalt blev han 11:a.

Summerar vi årets VPT så är det lätt: Kanoninsatser av våra unga OKH-are, med ett extra + till våra D10-tjejer!