Headerbild

Ragnar, Iris och Ragnar avslutade bäst

2010-11-02 i Allmänt

Så har då säsongens sista riktiga tävlingar avgjorts. Köping-Kolsva arrangerade Köpingsträffen den 23 oktober och den gågna helgen arrangerade OK Enen Oktoberracet. Ragnar och Iris har haft en bra säsong och dom avslutade också med klubbens bästa placerin

Så har då tävlingssäsongen 2010 ändat. Liksom några tappra löv som inte vill släppa taget från grenen trots flera nätter med frost, lika envist kämpar en handfull Hedströmmare vidare i tävlingsskogen - ända till Eventor (vårt anmälningssystem) inte längre har något mer att bjuda.

De senaste två helgerna blev dock definitivt säsongsslut på de riktiga tävlingarna - först Köpings-Kolsvas elitseriefinal, med Köpingsträffen för icke-elit och också Älg-fritt på Gotland - så den senaste helgens Oktoberrace i Enköping.

På Köpings tävling hade vi 3 H70-löpare i startlistan, Johan, Ragnar och Karl-Axel. Säkert ville John pressa Ragnar lite genom att gå ner i H70-klassen. Han lyckades dock inte med detta utan fick se sig slagen av Ragnar med 4 minuter. Ragnar var som vanligt i topp, idag en andra plats, och som vanligt var han besegrad av Kalle Johansson. Karl-Axel fick ge sig för både Ragnar och John, 30 sekunder upp till John.

Förutom dessa "etablerade" löpare, fanns Rens och Iris på plats. Iris har ju börjat springa själv i höst och skulle nog helst sett att säsongen vore lite längre, det går bara bättre och bättre. Idag sprang hon in på 4:e bästa tiden i D10-klassen. Bror Rens har också utvecklats jättefint denna säsong - han klarar av allt svårare banor. Nästa säsong får han nog ut mer av sitt orienteringskunnande då han ska börja springa i H14-klassen. Rens slutade säsongen med en 8:e plats.

Vår Gotlandfantast, Uffe, var naturligtvis över och sprang "Helg utan Älg" tävlingarna, dock med lite blekare resultat än vi är vana att se honom göra på den speciella ön.

Den gågna helgen på OK Enens Oktoberrace, var det bara Ragnar och Uffe kvar i tävlingsskogen. Återigen gjorde Ragnar ett topplopp, återigen fick han se sig slagen av Kalle Johansson och trots att han bara var dryga minuten efter, kunde också bittre konkurrenten Kuno Österlund klämma sig in framför, och därmed förvisa Ragnar till 3:e plats.
Uffe ser fram mot en lång vintersäsong till att komma i form igen...