Headerbild

Seger för Nora i VPT-finalen!

2010-05-30 i Allmänt

Med humöret på topp och jättefina lopp avslutade våra ungdomar årets VPT. Finalen gick i Surahammar med en annorlunda och spännande avslutning. TC och målgång var nämligen förlagt inne i ishallen och dessutom passerade alla banor rakt igenom hallen med en

Förutom att det idag var final på "touren", så var det också premiär för Nora och Iris med att springa själva i "riktig" tävlingsklass, D10. Visserligen var det lite oro i magarna innan tävlingen, men så fort starten gått gick det hur bra som helst.  Nora överraskade oss alla genom att springa så snabbt att hon vann! Vem kunde tro det innan start när hon så när backade ur och ville springa med uppföljare... Iris tog lite längre tid på sig och slutade 10:a.

Noras storasyster Sanne har sprungit säkert genom hela touren och inget undantag idag heller även om hon tillät sig några små missar. I det sammanlagda slutresultatet blev Sanne 11:a i D14-klassen.

Rens och Stan har liksom Sanne gjort fina lopp genom hela touren och de blir säkrare och säkrare i sin orientering. Idag slutade Rens på en finfin 5:e plats och Stan följde strax efter på en 7:e plats i klassen H12. I den sammanlagda resultatlistan blev Rens 9:a och Stan 11:a.

Ida, Moa och Lova sprang inskolningsklassen och trots att de börjat nu i år, visade de klart och tydligt att det kommer inte att dröja allt för länge innan de är mogna att ta steget till D10-klassen!

När vi summerar årets VPT kan vi konstatera att klubben har haft 10 löpare som sprungit åtminstone någon deltävling. Sanne har höjt sin kapacitet betydligt och kommer allt närmre klasstoppen. Rens och Stan har också visat sig bli allt säkrare och även för dessa två killar krymper avståndet till toppen i klassen. Sist men inte minst, Nora och Iris har gjort tävlingsdebut i D10!

Lova demonstrerar hur hon håller stämpelpinnen och kompassen för Ida och Nora innan start Två mycket nöjda tjejer, Iris och Nora, efter sin första D10-lopp!
Moa visar stolt sin välförtjänta VPT-medalj... ...liksom Rens
Självklart fick även Stan medalj.. ..men dessutom lyckades han bli en av "presentkorts vinnarna"
Mammorna Saskia och Lena var med och hejade fram OKH-arna. Sanne och Nora mumsar på hamburgare som serveras alla deltagare på finaldagen. Även klubbens ordförande Roger var med och njöt av våra ungdomars utveckling. Här tillsammans med klubbens senaste medlem - Anders (pappa Lova/Moa)