Headerbild

Västmanland Park Tour igång!

2010-04-27 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Årets första VPT-tävling avgjordes idag i ett ganska molnigt Västerås, men vad gjorde det när våra ungdomar strålade av glädje efter deras lopp!

I ett ganska molnigt och mulet Västerås så fanns Ida, Nora, Iris, Rens, Stan och Sanne av klubbens ungdomar för att springa den första deltävlingen av VPT. Tävlingen som arrangerades av Vandrarringen bjöd på riktigt roliga och kluriga banor i en trevlig parkmiljö med lite inslag av små skogsdungar.

Först ut för kvällen var våran D14-tjej Sanne. Sanne som nu varit med några år och visat framsteg efter framsteg såg idag riktigt taggad ut och det kändes redan från start att det skulle bli ett bra lopp - vilket det också blev. Sanne sprang utan några som helst problem och spikade varje kontroll och slutade på en 7:e plats endast 3.52 efter segraren.

Näst på tur var Iris  som idag hade "senioren" d.ä Uffe med sig på sin inskolningsbana. Iris sprang sin bana utan några som helst problem och det visade sig att det var ett smart drag att ha en påjagande Uffe med sig då Iris sprang in på 3:e bästa i inskolningsklassen.

Efter Iris var det dags för brorsan Rens att ge sig iväg på sin H12 bana. Med endast en liten miss kom Rens i mål och var riktigt nöjd med sitt lopp. Nu var det bara att spänt vänta på klubbkamraten och rivalen i samma klass - Stan.

Stan har under vårträningarna visat stora framsteg och har blivit mycket säkrare på orienteringen. Idag visade han återigen att träningarna under hösten och vintern har gett resultat. Stan klarade av H12-banan utan större problem och sprang in på placeringen precis före Rens.  

I inskolningsklassen hade klubben ytterligare två tävlande - Nora och nyförvärvet Ida. Nora sprang med Johanna och sprang både fort och bra och kom äntligen på knixet med att vrida in kartan med hjälp av kompassen!

Ida som alldeles nyligen har börjat vara med på våra träningar och endast varit med en handfull gånger var alltså idag ute på sin allra första tävling. Hur kan man starta tävlandet bättre än att springa en inskolningsbana med Roger "senioren" d.y. Ida såg glad ut när hon kom på upploppet och var nöjd med sin allra första tävling!

Vi kan alltså summera första VPT-tävlingen med 6 stycken riktigt fina lopp. Det syntes på alla ungdomarna som var med att dom var nöjda med sina lopp och det riktigt strålade om dom.

Dagens guldstjärna går dock till "seniorerna" Uffe och Roger som var med som back-up på dagens tävling. Tack!  

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF