Headerbild

Inga rally kungar på julkluret, men väl OL kungar!

2009-12-30 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Inga rally kungar kröntes på Rogers rallyinspirerade julklur, men väl OL-kungar på de andra jul-OL aktiviteterna! Alla ni som avstod Julklurs-aktiviteter i kylan och hellre satt hemma och tittade på TV och åt skinka och dadlar, ni kommer tyvärr att ångra

Traditionsenligt bjöd Roger även i år på "julklur" och i år blev det nog ett av de allra klurigaste i historien. Inspirerad av ett gammalt program för Bergslagsrallyt, som så många gånger körts på bl.a. Bockhammarsvägen, bestod årets julklur av transportsträckor och specialsträckor. Transportsträckorna var "vanlig OL" till en fast kontrollpunkt på kartan, sedan tog specialsträckan vid:

SS1.
40m, N, 100 G, H, 165m NNÖ, 90 G, H, S
107m tv. vä, 128m, 107m, 90 G, H, S, 30m,
st, ut,ss1.

För en elitorienterare som jag (hrmm..) var detta ju busenkelt... "GÅ 40m norr, vrid 100 grader höger, GÅ 165 m nordöst, vrid 90 grader höger, GÅ söder 107 m, sedan tvär vänstersväng 128 m, 107 meter rakt, på sedan 90 grader höger och söderut 30 m - OCH SE - vid masten bakom kommunhuset sitter kontrollen där vi STämplar UT på specialsträcka 1! " - hur svårt kan de va?

Jaja, det visade sig att bara 4 tuffa erfarna klurlöpare antog Rogers utmaning, Hasse Å, Ragnar, Jonas och Hannes. INGEN av dessa är ju kända som "rallyförare" och dagens resultat visade också varför... INGEN klarade hela kluret, någon hittade ingen specialsträcka alls och några klarade faktiskt hela 2! (av banans 5...)

När man sett startfältet, var det ju ingen "högoddsare" att gissa att Hannes skulle va den som stog som segrare i årets julklur =). Grattis Hannes! (synd bara att det inte gav nån utdelning för oss som spelade..)

 

För de mindre erfarna orienterarna och julklurarna hade Åke fixat några alternativa aktiviteter. Först bjöds på en Foto-OL bana i Skinnsberg, med kluriga frågor om klubben. Bland dessa deltagare var det idag en total Holländsk dominans. Det var naturligtvis familjerna Spierings och van Loenhout som med släktingar och vänner såg till att kompensera det snåla deltagandet på "rally kluret". Det tog visserligen lång tid, men alla kom så småningom tillbaka och efter rättning av tipskupongerna och med en hel del nyvunnen klubbkunskap, kunde konstateras att Kees var ensam med 7 rätt av banans 9 frågor.

Medan alla tinade upp i klubbstugans värme med hjälp av kaffe, glögg, bullar och kakor, började Iris lite försiktigt prova micro-orienteringen i en labyrint som Åke skottat fram på gräsmattan. Det blev inledningen till en kamp som vi sällan skådat.

5 banor fanns att välja på och när Iris var ute på sin andra bana blev Stans holländska kompis Jessie nyfiken på vad hon gjorde. Snart var också Jessie ute på banan och drog i nästa sväng också med sig storasyster Famke. Det var helt fantastiskt, dessa båda tjejer hade aldrig varit i kontakt med orientering förut och nu sprang de och pressade tiderna som "våra" barn presterade, ja till slut presterade de till och med bättre tider!
Nu var isen bruten, alla barn sprang ut och in och försökte hela tiden få bättre tid än den andre och det dröjde inte heller länge innan papporna ville visa att "pappa kan bäst".

Inte förrän långt in på eftermiddagen började deltagarnas ork att tryta och tiderna på de olika banorna stabiliserade sig. Då var det dags att tumla hem i den gnistrande snön och välförtjänt pusta ut efter en intensiv men fantastisk rolig dag!

 

Famke behövde bara en kort introduktion av syrran och sen bar det iväg ut på micro-OL med en sådan fart att hon direkt tog ledningen på bana 1! Iris, Famke och Jessie i full fart. Det är inte alls så enkelt trots att "tävlingsområdet" inte är mer än 10 x 20 meter
Hur kan barnen klara det här!?? Papporna William och Jurgen är helt chockade när dom ser myllret av kontroller på banorna.. Jonas och Hannes kopplar av lite mellan "rally-kluret" och micro-OLén. Niels vill helst inte va med på bild (han tog ju fel jacka på idag - SSKs i stället för OKHs)
Pappa William chockade alla genom att som första vuxen ge sig ut på en bana. Jessie får slänga sig åt sidan för nu har William fått upp farten.. Roger sköter avläsningen och alla väntar med spänning på att se om William klarat alla kontroller och vilken tid han får. Jurgen studerar kartan och funderar på om han också ska försöka..
VAA??? Det är inte sant! Klarade verkligen William detta - och vilken tid sen!!! Kees är både imponerad och överraskad.. Jurgens fru Helga imponeras också av William när han berättar om sitt fina lopp. Inte heller hon hade förväntat sig att William skulle "springa"...

Kan William så kan jag sa Kees och snart var han också ute i labyrinten..

...men var det verkligen sådär "busenkelt" som William sa att det var...?
Nu blir det spännande.. Roger läser av Kees pinne och Famke kontrollerar stämplingarna.. YES.. försök fixa den tiden ni andra "gubbar"... Kees tar på "vinnar smilet"..
..men Kees glömde en sak. Jessie och Famke hade ju sprungit så bra, kan det vara nåt i generna?? Ja kanske - kolla in pappa Jurgen.. ..en sån vinnarstil.... Dagens bästa tid på både bana 1 och 2..
..Jessie kan inte annat än att beundra sin pappa... senare sprang dock Famke bana 1 igen och straffade pappa Jurgen med 1 sekund! ...hmmm... var tog "vinnar smilet" vägen Kees??
Till slut kunde inte heller mamma Saskia hålla sig.. hon måste ju klara Williams tid i alla fall... men, men.. William visade vem som är husets härskare.. Rens och Stan fick lite bekymmer med den ena banan. De hamnade långt utanför banan och istället för en skärm, fanns Iris bakom snöhögen..
..inte alla kände "trycket" på att pressa tiderna. Några var mer förnuftiga och ägnade sig åt kaffe, glögg och "mungymnastik".. Resultat tavlan uppdaterades kontinuerligt, nästan som i "Live sändning"..

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF