Headerbild

OL-rounden avslutad!

2009-08-24 i Allmänt

I strålande sol avslutades 2009-års OL-round. Många glada löpare fanns kvar på TC vid den avslutande prisutdelningen! Tack och välkomna tillbaka 2010!

Även den andra dagen, medeldistansen, innebar täta strider om topplaceringarna i de båda huvudklasserna. I D21 tog Sävedalens Annika Östman hand om segern och därmed 1000:- i en tät strid med nattsegrarinnan Johanna Olsson Täby. Johanna var bara 11 sekunder efter och på tredje plats, 43 sekunder efter, kom ännu en ung junior, Beata Falk Hagaby.

Herrarnas medeldistans blev främst en kamp mellan Malungs Erik Rost och OK Hällens Robin Kantarp, där Erik gick segrande ur duellen med 33 sekunders marginal. Västerås Anders Österlund på 3:e plats. Nattsegraren Johan Aronsson hade stora problem med den kluriga banan och tappade nästan 14 minuter redan på den andra kontrollen, så var den dagen förstörd.

Den avslutande långdistansen blev en enkel match för Beat Falk, sedan Annika Östman for vidare och sprang i Stora Tuna (segrade även där) och Johanna Olsson inte heller startade. Beata vann med över 7 minuters marginal till en av våra gästande Gotlänningar Anna Samelius.

I herrarnas huvudklass var det idag en revanch sugen Johan Aronsson som stog på startlinjen. Anders Österlund hade tagit en trygg ledning med 45 sekunder före Erik Rost när sent startande Johan Aronsson dök upp på en överlägsen tid vid förvarningen. Segermarginalen blev 3.19 före "Öset" och därmed fick Johan sin andra 1000 lapp denna helg.

Solen sken över TC och området framför markan var fylld till bristningsgränsen i väntan på prisutdelningen. OL-round mästarna fick sina välförtjänta unika medaljer och i den avslutande lottningen bland alla som fullföljt de 3 tävlingarna blev det Västerbergslagens Rolf Harry Enberg som fick 1000:- med sig hem.

OK Hedströmmen tackar alla tävlande och funktionärer som hjälpt till med att göra våra tävlingar till en OL-fest och hälsar er välkomna tillbaka 2010 då också Svealandsmästerskapen ingår i en av tävlingsdagarna.

(Skriv gärna i vår gästbok om hur ni upplevde våra tävlingar så vi har en chans att ytterligare förbättra oss) 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF