Headerbild

Strålande VPT-final!

2009-06-04 i Nyhetsarkiv

Det blev en strålande VPT-final i Surahammar, på flera sätt. Riktigt sommarväder med strålande gassande sol och strålande prestationer av vår unga OKH-are också!

Allt var upplagt för den perfekta VPT-avslutningen när vi anlände Surahammar i brännande sol och med råg i ryggen från de tidigare VPT-tävlingarna. Tyvärr strulade det lite med datorerna och undertecknad fick genast slänga sig in i sekretariatet och försöka hjälpa till så att finalen kunde genomföras. Lite halvknackigt blev det utan speakersupport, men resultaten kom upp snabbt i alla fall. Datastrulet märktes inte utåt och alla ungdomar kunde kriga om de sista poängen i årets Tour i lugn och ro.

Våra barn har verkligen utvecklats under årets tävlingar och det var med en helt annan självkänsla de startade idag om man jämför med den första deltävlingen i Köping.

Sanne gjorde Tourens bästa lopp idag och var bara 3 minuter efter segrarinnan. Därmed placerade sig Sanne på en 7:e plats i totalen, 3 placeringar bättre än förra året trots att hon i år gått upp en klass till D14. Sannes utveckling i år bådar mycket gott för framtiden! Här luktar något riktigt stort! Nästa år är det fortfarande D14 som gäller.. då handlar det säkert om medaljstrid..

Malin gjorde även idag ett prickfritt lopp och det belönades med en finfin 5:e plats vilket också blev det slutliga totalresultatet i D10 klassen. Suveränt Malin!
Cissi slutade på en sammanlagd 9:e plats, men var inte med på finalen.

Våra två grabbar Rens och Stan ångade på i H12-klassen. Rens "finliraren", tar det lite lugnare med löpningen och kollar kartan och detaljerna noga, gjorde även idag ett riktigt bra lopp, bara 4.44 efter och en 15:e plats i den tuffa H12-klassen. Rens slutade totalt på en 18:e plats i den 31 man starka klassen.
Stan springer ruskigt snabbt, men ibland vill benen springa för fort och då blir det tyvärr inte alltid rätt. Långt blir det också, inte ens H20-grabbarna sprang så långt som Stan denna dag. Med lite bad i de svenska sjöarna denna sommar kanske Stan kylt ner sig lite och får ut full effekt i höstens tävlingar, engagemanget och potentialen finns där! Stan slutade totalt på en 23 plats.

Nora och Iris är också riktiga glädjeämnen i vår lilla trupp. De startade på "riktigt" denna säsong och trots att de bara är 8 år kan vi redan nu se hur snabbt de har uppfattat kartan och riktningar. Mer engagerade och ivriga barn får man leta efter. Riktigt kul! Det kommer inte att dröja länge innan de också kan springa utan uppföljare.

På den efterföljande prisutdelningen fanns det ytterligare anledning för OKH-arna att "stråla" ikapp med solen! Först var det utdelning av pokaler för de tre bästa i varje klass. I år fanns inga OKH-are med, ...men nästa år.... då ni...

Sedan lottades det ut 25 presentkort a´100:- (Stadium eller H&M) -  och både Iris och Nora blev lyckliga vinnare. Slutligen lottades det största pokalerna ut. De instiftades en gång i VPT's "barndom" av OKHs Hanna Larsson och VSOKs Charlotte Lundström. Det är ett vandringpris och skall lottas ut till en tjej och en kille, som deltagit hela Touren, kämpat och slitit, men i slutresultatet befunnit sig på den nedre halvan av resultatlistan. Ett pris för att inte ge upp, ett pris för den verklige kämpen!

Spänningen var stor när de stora pokalerna skulle utdelas. Först kom killarnas pris.... det gick till Skinnskatteberg ! - men till vem? Vi hade ju bara två... Jo, Rens! blev den lycklige vinnaren av den stora pokalen. Tjejernas pris gick till en liten Sala tjej - Shanti Söderström.

När vi summerar årets Tour, kan ledarna (Johanna och Åke) känna sig riktigt stolta över de unga OKH-arnas prestationer. Från att för en månad sen, nästan uteslutande sprungit med uppföljare, springer de nu med lätthet själva och gör det alldeles fantastiskt bra! Det ska bli riktigt roligt att åter se unga OKH-are i höstens resultatlistor igen!

Foton: Leif Rolén 

 

Sanne har börjat inse orienteringens hemligheter. Hon känner sig betydligt tryggare nu än i början av säsongen och klättrar i resultatlistorna Fullt fokuserad inför sitt bästa lopp hitintills...
Johanna kan nu njuta av att vinterns alla övningar har gett resultat! Nora pressar på upploppet.. ska hon klara Iris idag igen?
..nej Iris var för svår idag.. och så här glad blev hon ...

Nora har all anledning att vara stolt över medaljen som visar hennes prestation i Västmanland Park Tour (VPT)

Två skarpa konkurrenter, Iris och Nora ... Idag var det Iris som var snabbast... Rens och Stan diskuterar H12 banan
Iris, mamma Petra och Rens - van Loenhout, njuter av de fina loppen och vädret som Surahammar SOK bjöd på.. Stan och Åke går igenom loppet.. det blev väääldigt lååångt idag..
..Malins lopp analyseras av Margareta och Åke.. ...och så var det dags för Sanne att visa sitt perfekta lopp..
Petra och Sanne konstaterar framför resultat tavlan att Sanne ännu en gång gjort "kanonlopp" Malin slappar gott i solen efter sitt fina finallopp

 

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF