Headerbild

Ivriga OKH-are i Lindesberg

2009-05-10 i Nyhetsarkiv

Prenumerera via:

RSS

Lindebygden arrangerade tävlingar i Gusselby både lördag och söndag. OKHs "internreporter" var på plats på lördagen och fick se ivriga unga OKH-are springa sig alldeles slut med snabba fina lopp.

Det började med lite småkallt, mulet och blåsigt väder och paraplyer och regnkläder fick följa med från bilarna till TC. Väl på TC blev de liggande vid våra ryggsäckar, för solen började bryta igenom allt mer för att slutligen sluta i en varm och fin vårdag.

Självklart fanns det också vuxna OKHare med och tävlade idag, Birgit och Eva lade beslag på 3:e platserna i sina klasser, Karl-Axel var bara 3.40 efter på en 6:e plats i H70 och Ragnar..... ja Ragnar... ajajaj.. det var inte Ragnars dag idag. Ragnar hoppade över en kontroll och började läsa/springa från fel kontroll, vilket kostade honom flera minuter innan han rättat till misstaget. Det blir säkert revansch på söndagen.

Våra unga då? Sanne, "lilla" Nora, Rens, Iris och Stan fanns på plats. Idag fick vi se flera "klick" och nu börjar det bli rikitigt roligt med tävling. Först ut idag var "knatte-ligan" (dvs Iris och "lilla" Nora) med undertecknad och Roger som uppföljare. Här blev det kamp, Iris hade "övertaget" i antalet "vunna" tävlingar över Nora. Nora var maximalt taggad. ...

 

Undertecknad, "kameramannen" följde idag Iris "live från skogen". Iris kämpade hela tiden, hon visste ju att Nora skulle starta efter och henne ville vi helst inte få syn på förrän vi var i mål I början av banan var det riktigt fin "vildmarksterräng" och Iris forcerar utan större besvär
Väl i mål är det skönt att pusta ut Mamma Petra är en ivrig supporter (som gärna vill vara med på kort ;-) )
Nora har just kommit i mål och fått medalj. Mamma Lena och syrran Sanne intervjuar för att få höra hur det gick till när Nora lyckades ta revanch på Iris som hon distanserade med 1.5 minut. Så var det Sannes tur. Idag sa det "klick" ordentligt med hanteringen av kartan och tumkompassen. Plötsligt satt det bara där! Hon hanterade kartan och kompassen som en erfaren orienterare, snabbt och säkert. Med karta och kompass i enhandsgrepp tog Sanne kontroll efter kontroll på en riktigt svår bana. Nu är det snart dags att springa D14.
Rens som startade själv började sitt lopp riktigt fint. På den 5:e kontrollen blev det dock lite osäkert och Rens valde att gå tillbaka till 4:an och försöka igen. Då kom Stan (och Roger) ikapp och sen fick Rens slita riktigt hårt för att försöka skaka av sig sin "konkurrent".. Efter ett sådant fint och tufft lopp sitter det bra med lite smörgåsar i magen
Det viktiga "eftersnacket" lär man sig mycket på. Gjorde vi de bästa vägvalen? Hur tänkte du där? Även Lena, Nora och Sanne jämför sina kontroller och vägval. Var det något jag kunde gjort bättre?

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF