Headerbild

Strålande i Västerås

2009-04-12 i Nyhetsarkiv

Vårsolen strålade ikapp med alla orienterare, när Västerås SOK arrangerade den första av två påsktävlingar utanför Geddeholm. Strålade gjorde också Johanna, som fick till ett strålande lopp och svarade för klubbens bästa placering idag genom att bli 2:a i

När den första av två tävlingar genomfördes av VSOK på påskafton fick vi verkligen chans att njuta av rena försommarvärmen. Termometern steg till hela 18 plusgrader och solen öste sin värme över oss på det stora fältet utanför Geddeholm.

 

 

Medeldistans stod på påskaftons program och den följs upp med en långdistans på påskdagen. Geddeholms terrängen tillhör inte de allra högsta på min lista över favorit terränger.. snarare kommer den mycke långt ner. Arrangören hade trots allt lyckats utnyttja de fina partier som fanns och personligen blev jag positivt överraskad i alla fall - det gick att springa på ganska bra på huvudelen av banan.

 

Från klubben var det inget stort gäng på plats, de tre "tävlings musketörerna", Ragnar, Uffe och Johanna, fanns naturligtvis där och så den stora överraskningen (som inte varit ute på tävling sedan förra vårens VSOK-arrangemang) - Hannes! Även Roger, Helga och undetecknad kunde inte hålla sig hemma i det härliga vädret, utan åkte också till Geddeholm och sprang varsina öppna banor.

 

Ragnar gjorde idag en liten miss på ca 2 minuter och det räckte för att han inte skulle klara av att bli bland de 3 bästa - han fick idag nöja sig med en 4:e plats, men av bilderna ser vi ju att han var strålande nöjd i alla fall.

Uffe ville helst inte prata alls om orientering när han kom i mål, medan de övriga OKH-arna, Roger, Helga, Hannes och Åke inte hade några som helst problem med dagens banor.

Men mest nöjd idag var nog i alla fall Johanna. Den gågna vinterns fina träning börjar ge resultat. Idag fick hon till orienteringen riktigt fint och gjorde ett i det närmaste felfritt lopp. Detta belönades med en fin 2:a plats, bara 7 sekunder från segern. Vid sista kontrollen hade Johanna ledningen med 4 sekunder, men en trög spurt (med ont i magen) gjorde att hon fick släppa ifrån sig segerpositionen. Ett riktigt bra lopp i alla fall! Härligt!

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF