Headerbild

NU är vårsäsongen igång !

2009-04-06 i Nyhetsarkiv

Nu har vårsäsongen startat på allvar - det säkraste vårtecknet är när OK Tor i Torshälla arrangerar sin traditionella ungdomstävling - då är det för många ungdomar första gången de får springa på barmark igen!

Ja det är en underbar känsla att första gången på den nya säsongen få  åka iväg tidigt på morgonen, fundera på om man verkligen kommit ihåg att packa med allt och känna den där längtan i hela kroppen att äntligen är det dags att få en karta i handen med en bana som man aldrig sprungit förut och testa om vinterns träning har gett resultat. Man kommer fram till tävlingsplatsen, där finns alla välbekanta ansikten och också alla dessa orienterare som man säkert sett på många tävlingar, men aldrig bekantat sig med och trots det känner man sig hemma. Alla ser pigga och spirriga ut, precis som krokusen och blåsipporna hemma i trädgården som också väntat hela vintern på att få spricka ut i vårens solstrålar. Jag själv fick uppleva dessa känslor förra helgen på Måsenstafetten - det var helt underbart och som kryddan på alltsammans, svår orientering, härlig terräng och ett närmast felfritt lopp.

Rens och Uffe inför start

Rens har startat

Stan väntar på att få starta

Stan vid 2:a kontrollen

Stan vid 4:an

Efter tävlingen köpte även Rens nya skor

Denna helg var det dock dags för hela mellansveriges alla OL-ungdomar att göra debut. Påsklovsaktiviteter gjorde att vi bara fick med oss 2 av våra ungdomar ner till Torshälla, men vårkänslorna var det inget fel på. Både Rens och Stan var fulla av inspiration. Labyrinterna i snön utanför klubbstugan kändes avlägsna, när vårsolen värmde i de så gott som snöfria markerna.

 

Idag skulle vi för första gången prova den lite svårare U2-banan, så det var inte bara säsongens första tävling som gjorde att det pirrade lite extra.

 

När jag sprang med Stan till starten, fick han mig att minnas en härlig känsla från min ungdomstid när jag fått nya OL-skor i födelsedagspresent och var på väg till start i vårens första tävling. Jag försökte undvika varje lerpöl för att inte smutsna ner skorna och jag kände mig jättesnabb :-).

Stan hade nämligen också fått nya "riktiga" OL-skor med dubbar. Stan strålade och sa att detta skulle bli jättekul! Hela tiden kollade han och testade skorna, hur dubbarnas knastrande mot asfalten och hur fint fäste han fick när han sprang på den mjuka marken i vägkanten.

 

Lite svårare än fjolårets U1 banor var det idag, och det krävdes att titta på kartan lite mer. Alla kontroller satt inte direkt på den stig man sprang.

Men både Rens och Stan skötte sin vårpremiär alldeles utmärkt utan större problem.

 

Väl i mål var det bara att njuta av den varma solen och välförtjänt fika.

Medan Stan fick glädja sig åt ett av de 25 utlottade prisen i klassen, gladde sig Rens åt att mamma köpte honom nya OL-skor...  i de Holländska idrotts färgerna dessutom!

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF