Headerbild

Tre gubbar blev 3:a i säsongens första kavle

2009-03-31 i Nyhetsarkiv

Tre gubbar från klubben, trotsade sommartidsomställningen och de senaste dagarnas snöfall och drog ner till Oxelösund för att testa vårformen i Måsenstafetten.

Ragnar, Uffe och Åke är ju som alla vet klubbens tuffaste orienterare.... inget kan hindra dom, när OL tävlingarna startat. Att vädergudarna de senaste dagarna beslutat sig för att ge oss en extra omgång vinter är ju bara "veklingar" som lyssnar till. VI RIKTIGA orienterare stoppar flaskkorkar i öronen och blundar och ser bara sol och fin OL-terräng framför oss...

I och med att det varit helt snöfritt i Oxelösunds omgivning den senaste veckan, påverkades inte torsdagen/fredagens snöfall stafetten allt för mycket. Lördagen hade bjudit på någon plusgrad så när vi anlände TC på söndagsmorgonen var det bara fläckvis med snö som under dagen mer eller mindre försvann helt.

Ragnar har ju börjat säsongen förra helgen med en 1:a och en 3:e plats, så han fick naturligtvis springa den första sträckan (taktiken var att hänga med så länge som möjligt).. Ragnar kan man lita på, han gick som en klocka - trots en liten miss på en kontroll, kunde han växla över till Uffe som 3:e lag, dryga 3 minuter efter ledande Hellas.

Uffe passade på tillfället, så här nu innan säsongen riktigt kommit igång, att göra årets praktbom - så nu är det avklarat :-). Lagkamraterna tyckte nog dock att han kunde valt en individuell tävling, men fick ju naturligtvis höra att då gäller det ju rankingpoäng.. så det var bara att bita i det sura äpplet... Men tänka sig - 10 minuters bom på en enda kontroll ... det har nog inte hänt Uffe sedan han var YP (Yngre Pojkar motsvarar idag H14).

Trots Uffes äventyr, tappade vi inga placeringar. Uffe var inte ensam om att bomma idag - det var riktigt svår och klurig orientering. Undertecknad fick alltså gå ut som 3:a, men det var 14 minuter fram till ledande Nynäshamn. till 2:an Linköping var det dock bara knappt en minut. Tyvärr hade jag inte kollat så noga och visste faktiskt inte att de va så nära till 2:a platsen när jag gav mig ut. Jag såg en Linköpingskille några ggr framför mig i början, men hade fullt upp med att hålla reda på mig själv i den kluriga terrängen så rätt som det var var han borta (det visade sig sen att vi hade inte heller samma gaffel). Jag lyckades i alla fall gå ganska prickfritt i årets första tävling och höll därmed också vår 3:e plats, 7 minuter efter vinnande Nynäshamn. 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF