Headerbild

Vårsäsongen har startat - Ragnar segrade direkt!

2009-03-24 i Nyhetsarkiv

Klubbens största tävlingsentusiaster, Ragnar, Uffe och Johanna, startade säsongen med dubbeltävlingar nere i Katrineholm. Ragnar startade på bästa möjliga sätt - seger!

Medan snön ligger decimetertjock hemma i Skinnsberg och de flesta inte har en tanke på att orientera i skogen, har vi några riktiga tävlingsivriga medlemmar som inte kan vänta, de ovan nämnda. När det luktar tävling på mindre än 20 mils avstånd, ja då tvekar dom inte.

Katrineholm bjöd redan på snöfri terräng och även om det inte var många plusgrader så var det riktigt spirrig våryra ben i allas ben. Ragnar var piggast av alla och på lördagens medeldistans startade han med en seger, bättre kunde ju säsongen inte börja. Uffes var naturligtvis vårspirrig och lite extra blev det ju av att han i år gick upp en klass och därmed är "yngst i klassen". Uffe förivrade sig inte utan sprang säkert hela loppet och fick med sig en fin 5:e plats. Johanna dock kunde inte alls tygla det vårsprittiga benen utan bommade redan första kontrollen alldeles för mycket. Med ytterligare två bommar var den dagen förstörd.

På söndagen var det långdistans och Ragnar var naturligtvis på hugget igen. Segern från gårdagen skulle naturligtvis följas upp med ytterligare en för att på så sätt fira sin fördelsedag. Riktigt så blev det inte, 33 sekunder fattades till de två konkurrenterna som delade segern. Men med segern från gårdagen och en 3:e plats idag, hade Ragnar all anledning att känna sig nöjd ändå.
Uffe fortsatte också han den inslagna vägen med säker orientering och sprang i mål som 4:a. Två fina placeringar i helgen alltså, som säkert kommer att sporra honom till lite mer träning nu...
Johanna tog också hon det betydligt lugnare idag. Med full fokusering blev det endast en liten miss på ca minuten och även hon kunde få med sig en 4:e placering hem.

En riktigt fin säsongsstart alltså för Ragnar, Uffe och Johanna. Det kommer säkert mera..

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF